BreiGoed

Melle nieuwbouw te koop
tuin breigoed melle
terras breigoed melle
fabriek breigoed melle small

Ligging
Gelegen aan de Vijverwegel – 9090 Melle

Oppervlakte
+/-  m²

Bestemming
Woongebied

Brocap herontwikkelt de oude Bonneterie Verwee, een verlaten fabriek en te renoveren villa met een prachtig verleden in Melle.

Het breigoedfabriekje werd in 1924 gebouwd door Karel Verwee naar een ontwerp van Gentbrugse architect Charles De Nil. Na Verwee was de Gentse textielfirma Peeters in dit fabrieksgebouw actief.

Een verlaten fabriek in een gezellige gemeente net buiten Gent is op het lijf van Brocap geschreven. Leuke woonconcepten neerpoten en hiermee verlaten sites doen heropleven is nu eenmaal onze dada. Sinds het woonproject Olympia in Machelen – Zulte hebben we de smaak nog meer te pakken om kwalitatieve buurten te bouwen waar duurzaamheid en vooral ook sociale duurzaamheid bovenaan de lijst staan. Een plek waar ieder woont met zijn private ruimte en daarbij ook collectieve buitenruimte als plaats om te ontmoeten heeft.

We hebben geen ambitie om het zoveelste appartementsblok te bouwen. Brocap is op zoek naar nieuwe woonvormen om de schaarse ruimte optimaal te gebruiken. Dit kan gaan over gemeenschappelijk groen of een wasplaats voor fiets of auto. Ook een atelier of plaats om te werken, kan je delen. Echter gaan wij niet voor co-housing maar voor privatieve ruimte aangevuld met gemeenschappelijke, praktische voordelen.

Maar laat ons niet vooruit lopen op de feiten. We staan te popelen om van dit stukje Vlaanderen een toffe buurt te maken maar eerst enkele vergunningshordes nemen. Stay tuned!