Olympia

nieuwbouwproject Olympia overzicht
interieur olympia

Ligging
Gelegen aan de Rijksweg 57 – 9870 Machelen

Oppervlakte
+/- 5500 m²

Bestemming
Woongebied

OPENDEURWEEKEND op de site. Zaterdag 25 en 26 september telkens tussen 11u en 15u. Meer info vindt u op www.wonenolympia.be

Op het terrein was van 1952 tot en met 2008 de vennootschap Olympia Wasautomaten gevestigd. Olympia was in het Oost-Vlaamse Machelen (Zulte) bekend als fabrikant van huishoudelijke wasmachines. In 2008 werd de onderneming geliquideerd en wordt het terrein sindsdien enkel nog gebruikt voor het stockeren van onderdelen van wasmachines voor de dienst na-verkoop.

Op basis van een inrichtingsstudie komen wij bij een ‘woonerf’ waarop een 27 wooneenheden kunnen gerealiseerd worden. Het aanbod omvat 18 woningen met tuin van variabele groottes en 4 kleinere studio’s, 2 appartementen en 3 handelspanden. Als extra troef zijn er ook enkele gemeenschappelijke voorzieningen, in een autoluw binnengebied met kwalitatief karakter. Parkeren kan grotendeels ondergronds gebeuren.

Naast het maximaal aanbieden van privatieve tuinen worden eveneens 2 collectieve ‘tuinen’ gerealiseerd. Deze bevorderen de ruimtelijke kwaliteit en stimuleren de sociale interactie tussen de verschillende bewoners. Dit is een sociale duurzaamheid die we naast het zo duurzaam mogelijk bouwen op vlak van energie, hoog in het vaandel dragen.

Vanaf augustus 2021 starten we met de afbraak van de huidige ateliers en wordt de grond gesaneerd. Hiernaast kan u al enkele beelden terugvinden.