BlueBird

Melle nieuwbouw te koop
mi

Ligging
Gelegen aan de Port Arthurlaan 36A

Oppervlakte terrein
13 778  m²

Bestemming
Grensgebied met het grootstedelijke gebied

 

KOM NAAR DE HAVENDAG OP 7 mei

Schepen en treinen die autonoom varen, drones, robots, automatisering, … Bij BlueBird vind je tal van innovaties uit de haven- en maritieme sector onder 1 tentzeil. Je ontdekt er op een toegankelijke manier welke technieken volop in evolutie zijn waaronder die van Tectero, Otiv en Sealution. Het innovatiethema van deze 6e Havendag sluit naadloos aan bij het project ‘BlueBird’, de nieuwe techcluster die Brocap op de kop van Gents North Sea Port gaat realiseren. Het BlueBird-ecosysteem brengt bedrijven en mensen samen om te werken rond innovatie, duurzaamheid en nieuwe technologieën in de haven en in de maritieme en logistieke sector.  

BROCAP wil de braakliggende havensite op de hoek van de Port Arthurlaan en de Vliegtuiglaan (oude VVM-site) nieuw leven inblazen! Het project heeft de naam BlueBird meegekregen.

Ondersteund door de stad Gent en North Sea Port onderzoekt Brocap in samenwerking met Architectuurplatform Terwecoren & Verdickt of dit terrein kan worden omgevormd tot een bruisende site met kantoor- en maakruimte voor bedrijven die aan de toekomst van de haven en de maritieme sector werken. BlueBird is meer dan een bedrijvencentrum met zijn ecosysteem en curatorschap.

De voordelen van een bedrijf in BlueBird:

  • Getalenteerde werknemers in uw achtertuin
  • Werknemers die dicht bij huis werken, tonen meer commitment
  • Hier surf je mee op de ambitie van de stad Gent om technologie hoofdstad van Europa te worden
  • Maar ook op de internationale flow van North Sea Port en de ambities van hun “connect 2025
  • Hier zit een bedrijf zowel in de haven als in de stad

 

Al het nieuws over BlueBird vind je hier